عدم پرداخت قبوض به علت پرداخت هزینه­ های مربوط به تعمیرات اساسی

ساخت وبلاگ

پرسش: سال گذشته آپارتمانی را رهن دادیم که در تاریخ 20/3/81 مدتش تمام شد. در قرارداد قید شده بود که به ازای هر روز تأخیر در تخلیه، پنج هزار تومان از مستأجر گرفته شود. وقتی موقع تخلیه شد، مستأجر به بهانه اینکه آپارتمانی خریده که هنوز کامل نشده، چند روز مهلت خواست. ما خانه را به شخص دیگری قول داده بودیم و مستأجر جدید هم خانه را می‌خواست. خلاصه، مستأجر قبلی خانه را در تاریخ 5/4/82 تخلیه کرد. حالا هم مدعی است «چون اجازه داده‌اید بعد از انقضای قرارداد آنجا بمانم، پس روزی پنج هزار تومان را نمی‌دهم و ضمناً باید بهره پول من را در این مدت بدهید.

ضمناً چند وقت پیش لوله آب ترکید و پول تعمیراتش را ما به‌عنوان مالک (صاحب‌خانه) پرداخت کردیم. با این حال، وقتی قبض پرداخت آب به مبلغ 32 هزار تومان آمد، مستأجر می‌گوید چون لوله ترکید او مسئول پرداخت قبض آب نیست. آیا این درست است؟

پاسخ حقوقی

پس از پایان مدت اجاره، شما می‌بایست یا قرارداد جدید منعقد و یا اینکه همان قرارداد را تمدید می‌کردید (چه این عمل کتبی انجام شود و چه شفاهی) چون اجتماع اراده طرفین ملاک است، نه نحوه ابراز آن! یعنی اگر شما قبول کردید که ایشان با همان شرایط مندرج در اجاره‌نامه قبلی در منزل مورد اجاره سکونت داشته باشد، پس دیگر مبلغ 5 هزار تومان را نمی‌توانید مطالبه کنید و فقط اجاره‌بها را می‌توانید بخواهید. ولی اگر بدون رضایت شما در ملک سکونت داشته، علاوه بر اجاره ملک، مبلغ مذکور را نیز می‌توانید مطالبه کنید. البته مشروط بر اینکه مبلغ 5 هزار تومان به‌عنوان وجه التزام به اجاره‌بها الحاق شده باشد. ولی اگر مبلغ مذکور به جای اجاره‌بها تعین شده باشد، در فرض اخیر روزی 5 هزار تومان حق قابل مطالبه شماست.

در مورد سؤال دوم شما نیز باید بگویم، تعمیرات لوله به عهده شما بود که پرداختید؛ اما در مورد قبض آب، به نظر می‌رسد نمی‌توان به‌طور مطلق یکی از دو طرف را مسئول پرداخت کل مبلغ دانست. در توضیح این نظر باید گفت: بهترین راهکار در مورد مبلغ 32 هزار تومان قبض آب این است که متوسط مبلغ پرداخت هر دوره قبض آب را در تمام مدتی که این مستأجر در آن آپارتمان زندگی می‌کرد، محاسبه کرده و سپس از مبلغ 33 هزار تومان کسر کنید. در این صورت مابقی را شما به‌عنوان مالک آپارتمان پرداخت کرده و اصل مبلغ باقی‌مانده از کل را به ایشان به‌عنوان مستأجر بسپارید. او دست‌کم باید بداند که مطابق هر سری که قبض می‌آمد، پرداخت مبلغ مندرج در قبض آب با اوست.

روابط استیجاری مشمول قانون روابط مؤجر و مستأجر سال 1356...
ما را در سایت روابط استیجاری مشمول قانون روابط مؤجر و مستأجر سال 1356 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sargofli بازدید : 143 تاريخ : پنجشنبه 4 مرداد 1397 ساعت: 22:37